fbpx
page-header

Zee ratel – oester

Ratel uit Carnac

 

Ratel

Deze ratel is verkocht

Deze ratel is gemaakt van een Oester. Ik heb deze gevonden op de stranden van Carnac. Een prachtige robuuste schelp. Met verschillende holtes in de schelp. Ik heb een haaienhuid gespannen over de holte van de oester.  Deze huid is prachtig doorzichtig en laat de Apatiet steentjes prachtig zien die ik erin heb gedaan. Bij deze ratel leer je om je gevoel te volgen en door te zetten. Aarzel niet en ga mee op het gevoel van de golven. Wees niet bang. De weg is misschien hobbelig, maar als je met de stroom mee gaat, is het prachtig.

Apatiet steentjes

Apatiet en het haaienvel. Een bijzonder combinatie. Het haaienvel geeft deze ratel echt een ratel geluid. Het tikken van steentjes op het vel is soms echt hard. Apatiet leert je verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen en goed voor jezelf te zorgen.

Schelp

Symbool van vruchtbaarheid, liefde, huwelijk en leven. De schelp wordt ook gebruikt als symbool voor het graf, dat de mens na de dood omsluit. De voorstelling van de bevruchting van de als tweeslachtig beschouwde schelpdieren door de dauw uit de hemel, maakt de schelp ook tot Maria symbool.

De sint jakobsschelp staat in het algemeen symbool voor pelgrims. Het wordt vaak gebruikt door bedevaartgangers die het bedevaartsoord Santiago de Compostella bezoeken. Het zichtbaar dragen van de schelp, gaf bescherming tegen struikrovers, die de dragers met rust lieten. De schelp wordt als ornament gebruikt op alle gebouwen langs de bedevaart routes die uit alle richtingen de stad in lopen. Ook in Nederland vind je het symbool op vele plekken terug. De schelp staat voor vruchtbaarheid, geboorte of wedergeboorte en wordt vaak afgebeeld op schilderijen met christelijke taferelen. Het bekendste schilderij in dit verband is vermoedelijk “De geboorte van Venus” van Botticelli.

Vindplaats:Carnac, Frankrijk

Schelp: Oester 

Ratel: apatiet

Afmeting: 15 x 5  x 4 cm hoog

Prijs: €30,00

Neem bij interesse contact op

Aantrekking

De ratels zijn gemaakt met hulp van mijn spirits. Deze ratels zijn gemaakt met de juiste intentie. Kies degene die jou roept. Dan heb ik de ratel voor jou gemaakt.

Binnenkort ook een filmpje met geluid

Geef een reactie