fbpx
page-header

Ratel uit zee – St Jacobsschelp aquamarijn

Aquamarijn ratel

 

Ratel

Deze ratel is gemaakt van een sint Jacobsschelp of een mantelschelp.  Deze schelp is gevonden in op het strand in Spanje. Een ratel van een sintjacobsschelp is een echte handvol. Je kunt echt gebruik maken van de diepte van de schelp. Daardoor kun je kiezen welke kant je gebruikt, of combineert. Het geluid is echt heel sprekend. Het is een volwassen dame deze ratel die graag je aan de hand neemt en je de weg wijst.

Aquamarijn

Het prachtige geluid komt door de kleine aquamarijn steentjes en het haaienvel. Het haaienvel geeft deze ratel echt een compleet geluid. Het tikken van aquamarijnsteentjes op het vel is soms hard en soms heel verfijnd.

Schelp

Symbool van vruchtbaarheid, liefde, huwelijk en leven. De sint jakobsschelp staat in het algemeen symbool voor pelgrims. Het wordt vaak gebruikt door bedevaartgangers die het bedevaartsoord Santiago de Compostella bezoeken. Het zichtbaar dragen van de schelp, gaf bescherming tegen struikrovers, die de dragers met rust lieten. De schelp wordt als ornament gebruikt op alle gebouwen langs de bedevaart routes die uit alle richtingen de stad in lopen. Ook in Nederland vind je het symbool op vele plekken terug. De schelp staat voor vruchtbaarheid, geboorte of wedergeboorte en wordt vaak afgebeeld op schilderijen met christelijke taferelen. Het bekendste schilderij in dit verband is vermoedelijk “De geboorte van Venus” van Botticelli.

Vindplaats: Spanje

Schelp: St Jacobsschelp 

Ratel: aquamarijn

Afmeting: 10 x 11 cm

Prijs: €30,00

Neem bij interesse contact op

Aantrekking

De ratels zijn gemaakt met hulp van mijn spirits. Deze ratels zijn gemaakt met de juiste intentie. Kies degene die jou roept. Dan heb ik de ratel voor jou gemaakt.

Geef een reactie