fbpx
page-header

Ratel uit de zee – Tonderzwam

Ratel uit de zee

 

Ratel

* Deze Sjamanistische ratel heeft al een hoedster gevonden *

Deze ratel is gemaakt van een Tonderzwam welke is gevonden door een kennis van mij op het strand van Playa Santa Marina Ribadesella in Noord-west Spanje. Ze liet m zien en ik was meteen verkocht. De vorm is net als van een schelp. Heeft weken of maanden in de zee gelegen en helemaal verzilt gevonden. Ik dacht eerst dat ze misschien bij mij wilde blijven om als schaal te dienen. Maar ze wilde duidelijk ook een ratel worden.

Ik heb een haaienhuid gespannen over de holte van de zwam. Deze huid is prachtig doorzichtig en laat de Aquamarijn steentjes zien. Het geluid is echt heel bijzonder omdat de zwam zo groot is heb je bijna een kleine ocean drum in je handen. Je kunt je duim precies plaatsen op de kleine inham. De ratel is prettig in een hand vast te houden en niet te zwaar.

Korte klanken, je ziet de steentjes rollen in de holte van de zwam, net als de golven van de zee in de branding. De klanken zijn de verbinding met deze branding. Het kleine stukje tussen water en aarde. Deze ratel maakt verbinding met de aarde en water. De verbinding tussen hier en daar…  Je zult verbaasd staan van de ongekende mogelijkheden. Het is een ratel die niet snel al haar geheimen in een keer prijs geeft. Leer haar kennen en je hebt een prachtige partner. Een uniek exemplaar. 

Aquamarijn steentjes en haaienvel

Het prachtige geluid komt door de kleine aquamarijn steentjes en het haaienvel. Het haaienvel geeft deze ratel echt een tikkend geluid, ruisend als de zee en aards als het tikken van de regen op de bladeren in het bos. Haai geeft geeft moed, wilskracht, zelfvertrouwen. Aqumarijn helpt je verantwoordelijkheid te krijgen en orde te scheppen in gedachten en structuur aan te brengen.

Tonderzwam

De echte tonderzwam heeft zijn naam te danken aan het feit dat het vaak wordt gebruikt voor het maken van tondel of ouderwets tonder genoemd. De kernen van jonge zwammen worden gekneusd tot een pluizige, zachte tondel. Dit wordt gebruikt om vonken op te vangen van een vuurslag, waarna het gemakkelijk vlamvat. De zwam is meerjarig en kan een afmeting bereiken van 30 tot 20 centimeter, met een dikte van 25 cm.

De tonderzwam worden al sinds de prehistorie door mensen gebruikt. Otzi (de 5300 jaar oude ijsmummie) had een voorwerp van gevlochten schimmeldraden van de echte tonderzwam. Van de zwam kan je een zacht vilt maken waarvan in het verleden hoeden en handtassen van werden gemaakt. Ook werd t ook wel gebruikt in plaats van leer.

Vindplaats: Spanje

Tonderzwam

Ratel: aquamarijn

Afmeting: 13 x 11 x 9 cm hoog

Prijs: €120,00 (excl verzendkosten)

Neem bij interesse contact op

of bestel meteen

Aantrekking

De ratels zijn gemaakt met hulp van mijn spirits. Deze ratels zijn gemaakt met de juiste intentie. Kies degene die jou roept. Dan heb ik de ratel voor jou gemaakt.

donderzwam, sjamanistische zee ratel

Geef een reactie