fbpx
page-header

Ratel uit de zee – muiltje

muiltje uit Carnac

 

Ratel Zee

Deze ratel is gemaakt van een muiltje die ik heb gevonden op een van de stranden bij Carnac. Een muiltje is een schelp die gezellig met zn allen wonen. Alleen de onderste is een vrouwtje en als deze bevrucht is wordt automatisch het mannetje erboven een vrouwtje. Deze schelp leertje je dus in balans te zijn met je mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten.

Aquamarijn

Het prachtige geluid komt door de kleine aquamarijn steentjes. Je kunt ze zo zien zitten door het haaienvel die ik speciaal heb uitgezocht op dikte. Het geduld van een haaienvel is heel uniek te noemen. Aquamarijn versterkt de hogere chakra’s en geeft troost. De steentjes zijn heel klein, en de schelp in in twee delen verdeeld. daardoor heb je een continu ander geluid. Het geluid is heel klein maar o zo krachtig. Deze ratel kun je het beste binnen gebruiken, of op hele stille plekken.

Haai

Haai staat voor moed en vooruit kijken en aarzelt niet om dat te pakken wat hij nodig heeft. Haai versterkt je helderhorendheid en helderziendheid. Apaptiet is een geweldige meditatiesteen waardoor je dus snel tot je antwoorden zult komen.

Wat is een ratel

Een ratel is een ritueel voorwerp. Een voorwerp waarmee je kunt mediteren. De spirits kunt aanroepen, rituelen kunt begeleiden en zelfs in een drumcirkel meedoen!

Meditatie

Tijdens meditaties kun je je makkelijker focussen op de meditatie en kan je gemakkelijker weer terug keren. Met een ratel kun je communiceren met de onzichtbare wereld. Stel jezelf open, ontspan en luister.

De ratels die je hier vindt,  kun je vasthouden, soms in de palm van je hand. Ze zijn gemaakt om je te begeleiden op je spirituele reis. Laat je niet afschrikken door het formaat. De ratels hebben een fijn geluid en soms hebben de kleinste ratels de mooiste geluiden. je zult je aan getrokken voelen tot een ratel, daarbij is de hardheid van het geluid is niet belangrijk. Soms is het zelfs fijn om een zacht geluid te hebben om de meditatie dieper te laten verlopen.

De meeste ratels zijn klein genoeg om mee te nemen in een jaszak of een tas. Daarom ben je heel mobiel en kun je deze ratels makkelijk meenemen als je op reis gaat. Sommigen zijn wat groter maar natuurlijk niet in vergelijking met een drum.

Schelp

Een schelp is het symbool van vruchtbaarheid, liefde, huwelijk en leven en de wedergeboorte. Al vele eeuwen lang.

Het symbool van het graf, dat de mens na de dood omsluit, voor hij mag opstaan. De voorstelling van de bevruchting van de als tweeslachtig beschouwde schelpdieren door de dauw uit de hemel, maakt de schelp ook tot Maria symbool.

Vindplaats: Carnac, Frankrijk

Schelp: Muiltje

Ratel:  aquamarijn

Afmeting: 13 x 2 cm

Prijs: €20,00

Neem bij interesse contact op

Aantrekking

De ratels zijn gemaakt met hulp van mijn spirits. Deze ratels zijn gemaakt met de juiste intentie. Kies degene die jou roept. Dan heb ik de ratel voor jou gemaakt.

Geef een reactie