fbpx
page-header

Ratel uit de Noordzee – noordkromp

Ratel

Deze ratel maakt verbinding met de zee. Een noordkromp kun je gewoon in Nederland vinden op het strand. Ik heb haar geverfd door de schelp een tijd in een kruidenmengsel te hebben gelegd.

Donkere kleur en een donker geluid. Ze laat je aarden en voelen dat ook een schelp weer aarde kan worden. diep de grond in. 

Geluid

Het geluid komt van de kleine steentjes hematiet die in de schelp zitten. De schelp is afgesloten met een stukje haaienhuid. Samen met de schelp maken ze een donker geluid en toch heeft ze ook een lichtvoetigheid. Dat komt door de haaienhuid.

Haai

De haaienhuid heeft een heel bijzonder geluid. Zeker samen met hematiet maakt t dat het donker en licht tegelijkertijd is. Haai laat je zien hoe je in tijden van stress voor jezelf kunt zorgen en je persoonlijke ruimte kunt behouden

Hematiet

Hematiet is aardend en je wordt er zekerder door. Laat je leiden door deze power!

Kleur

De kleur van de ratel is dubbel. De haaienhuid is donker en bijna grijs, net als de kleur van de hematiet steentje die achter de haaienhuid zitten. De haaienhuid heb ik geverfd met natuurlijke verf. De verf heb ik zelf gemaakt, door zaden en bladeren te weken in water. Grijsbruin, de kleur van de aarde. De schelp is zelf zonnig en vurig van kleur.

De verbinding tussen aarde water en vuur is in deze ratel allemaal aanwezig.

Wat is een ratel

Een ratel is een ritueel voorwerp. Een voorwerp waarmee je kunt mediteren. De spirits kunt aanroepen, rituelen kunt begeleiden en zelfs in een drumcirkel meedoen!

Meditatie

Tijdens meditaties kun je je makkelijker focussen op de meditatie en kan je gemakkelijker weer terug keren. Met een ratel kun je communiceren met de onzichtbare wereld. Stel jezelf open, ontspan en luister.

De ratels die je hier vindt,  kun je vasthouden, soms in de palm van je hand. Ze zijn gemaakt om je te begeleiden op je spirituele reis. Laat je niet afschrikken door het formaat. De ratels hebben een fijn geluid en soms hebben de kleinste ratels de mooiste geluiden. je zult je aan getrokken voelen tot een ratel, daarbij is de hardheid van het geluid is niet belangrijk. Soms is het zelfs fijn om een zacht geluid te hebben om de meditatie dieper te laten verlopen. 

De meeste ratels zijn klein genoeg om mee te nemen in een jaszak of een tas. Daarom ben je heel mobiel en kun je deze ratels makkelijk meenemen als je op reis gaat. Sommigen zijn wat groter maar natuurlijk niet in vergelijking met een drum. 

Schelp

Een schelp is het symbool van vruchtbaarheid, liefde, huwelijk en leven en de wedergeboorte. Al vele eeuwen lang. 

Vindplaats: Schoorl, Nederland

Schelp: noordkromp 

Ratel: hematiet

Afmeting: 6 x 4 cm

Prijs: €20,00

Neem bij interesse contact op

Aantrekking

De ratels zijn gemaakt met hulp van mijn spirits. Deze ratels zijn gemaakt met de juiste intentie. Kies degene die jou roept. Dan heb ik de ratel voor jou gemaakt.

Geef een reactie