fbpx
page-header

Ratel uit de Noordzee – kokkel

Ratel Kokkel

Deze ratel heeft een hoedster gevonden 

Deze ratel is gemaakt van een kokkel die ik heb gevonden op een van mijn favoriete plekken aan de Noordzee, Schorel. Deze prachtige schelpjes “horen” niet bij elkaar. Het zijn twee samengevoegde schelpjes. Ze passen perfect maar aan een kant zie je toch een openingetje. Misschien zie je wel een glimp van de kleine apatiet steentjes die erin zitten. Samengebonden door draad dat ik gemaakt heb van haaienhuid. Nu ze eenmaal vast zitten is het supersterk, maar het heeft wat geduld gekost om deze ratel te maken.

Het geluid doet je denken aan het schuim op de golven. Zo helder als een belletje. Doe je ogen dicht en zie het noorderlicht glinsteren op de golven van de zee. Ze maakt verbinding met de lucht en de hemel, de ongrijpbare glinsteringen op het water. Het zeeschuim en de wolken. Draai haar rond in je handen of schud. Ze leertje dingen van alle kanten te bekijken, te luisteren naar fluisteringen, mee te gaan in de stroom. Genieten van alle kleine dingen om je heen. Neem haar mee, draag haar bij je, ze gaat graag overal mee naartoe. 

Haai

Haai leert je om in harmonie te zijn met je emoties zonder dat ze je helemaal opslokken. Erken deze emoties en ga ermee om, maar laat ze je niet opsluiten. Ook spoort de haai je aan om de weg van de minste weerstand te kiezen. Leer mee te gaan met de stroom.

Het prachtige geluid komt door de kleine apatiet steentjes. Apatiet maakt vrolijk en sociaal en laat alle pieker gevoelens varen.

Wat is een ratel

Een ratel is een ritueel voorwerp. Een voorwerp waarmee je kunt mediteren. De spirits kunt aanroepen, rituelen kunt begeleiden en zelfs in een drumcirkel meedoen!

Meditatie

Tijdens meditatie kun je je makkelijker focussen op de ontspanning en kan je gemakkelijker weer terug keren. Met een ratel kun je communiceren met de onzichtbare wereld. Stel jezelf open, ontspan en luister.

De ratels die je hier vindt,  kun je vasthouden, soms in de palm van je hand. Ze zijn gemaakt om je te begeleiden op je spirituele reis. Laat je niet afschrikken door het formaat. De ratels hebben een fijn geluid en soms hebben de kleinste ratels de mooiste geluiden. je zult je aan getrokken voelen tot een ratel, daarbij is de hardheid van het geluid is niet belangrijk. Soms is het zelfs fijn om een zacht geluid te hebben om de meditatie dieper te laten verlopen.

De meeste ratels zijn klein genoeg om mee te nemen in een jaszak of een tas. Daarom ben je heel mobiel en kun je deze ratels makkelijk meenemen als je op reis gaat. Sommigen zijn wat groter maar natuurlijk niet in vergelijking met een drum.

Schelp

Een schelp is het symbool van vruchtbaarheid, liefde, huwelijk en leven en de wedergeboorte. Al vele eeuwen lang. Het symbool van het graf, dat de mens na de dood omsluit. De voorstelling van de bevruchting van de als tweeslachtig beschouwde schelpdieren door de dauw uit de hemel, maakt de schelp ook tot Maria symbool.

Vindplaats: Schoorl, Nederland

Schelp: kokkel 

Ratel: apatiet

Afmeting: 3 x 4,5 x 2,5 cm hoog

Prijs: €15,00

Neem bij interesse contact op

Aantrekking

De ratels zijn gemaakt met hulp van mijn spirits. Deze ratels zijn gemaakt met de juiste intentie. Kies degene die jou roept. Dan heb ik de ratel voor jou gemaakt.

Geef een reactie