nieuwe maan

Nieuwe maan

Nieuwe maan valt op 4 december. Deze nieuwe maan is de laatste nieuwe maan van dit jaar. Daarom voelt t ook als een afsluiting. En zoals elke afsluiting is er ook een nieuw begin.

Heel toevallig staat de nieuwe maan energie  altijd in het teken van iets nieuws beginnen. Je kunt nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe avonturen beginnen. Bij deze nieuwe maan kan het heel goed zijn dat je een nieuw pad op gaat. En bij nieuwe dingen beginnen, betekent het soms ook dat je oude dingen vaarwel zegt.  

Super maan

nieuwe maan,  strandDe maan is natuurlijk altijd super en even groot. Maar soms staat ze dichterbij de aarde dan gemiddeld en dat noemen we een super maan. Je kunt aar dan ook groter dan normaal waarnemen. Alleen dit keer is de super maan een nieuwe maan… en die zie je niet! Het bijzondere van de supermaan is haar kracht. Alle kracht van de maan is sterker omdat ze dichterbij de aarde staat. Denk maar aan springvloed, dat is de hoogste vloed die de zee kan bereiken. Deze is altijd hoger bij (of om precies te zijn net voor of net na) volle of nieuwe maan.  

Dus als je met iets nieuws wil beginnen of ergens mee bezig bent dat wat nieuwe intentie nodig heeft, kun je dat met nieuwe maan extra kracht meegeven. 

Zonsverduistering

zonOok is er tijdens deze nieuwe maan een zonsverduistering. Een grappig detail is dat er alleen bij nieuwe maan een zonsverduistering is en bij volle maan alleen een maansverduistering kan plaats vinden. Dit heeft natuurlijk te maken van de stand van de maan en zon ten opzichte van elkaar. 

Maar om even terug te komen op de zonsverduistering. Deze heeft natuurlijk haar eigen krachten. Deze eclips, is niet te zien vanaf Nederland, maar wel degelijk te voelen.  De krachten van een eclips zorgen ervoor dat de dingen zich sneller ontvouwen. Het zijn inzichten in je leven die je normaal ook wel zou doormaken, maar bij een eclips kan t behoorlijk heftig worden ervaren. Dit kan goed voelen, maar niet altijd. Want een eclips betekent ook dat je vaak een schaduwkant te zien zal krijgen. Als je deze kan omarmen, kun je er heel veel van leren. 

Zonsverduisteringen staan eigenlijk vaak in het teken van een spannend en nieuw begin, wendingen van het lot en onverwachte updates.